蘇州進步教育家教網  
設為首頁
手機版
 
歡迎您訪問蘇州進步教育家教網,我們將為您提供最優質的家教/教學服務!
最 新 公 告

1.2021年暑假班招生報名已啟動.
2.本家教網站的免費視頻學習中心已開通.
3.本家教網站的資料查找中心已開通.
家教電話:18936084829(胡老師).

 


點擊下載試題

友情提示:
1.點擊下載時,跳轉至新頁面后,點擊普通下載即可。
2.如果提示你,輸入解壓密碼時,密碼為,“蘇州進步網www.tt7979.com”。
3.如在線瀏覽可以點擊全屏按鈕。
4.您下載的資源均為完整版。

中高考家教
當前位置:主頁 > 家教資料 > 英語家教資料 >


2014年江蘇蘇州中考英語試題及答案word版


作者:蘇州進步網 來源:蘇州進步網(www.tt7979.com) 發布時間:2015-02-28 閱讀次數:





2014年蘇州初中畢業暨升學考試試卷
英 語
注意事項
1. 本試卷共六大題,滿分100分(不含聽力口語30分),考試用時100分鐘;
2. 答題前,考生務必將自己的姓名、考點名稱、考場號、座位號用0.5毫米黑色墨水簽字筆填寫來源進步網www.tt7979.com
在答題卡相對應的位置上,并認真榜對條銀碼上的準考號、姓名是否與本人相符合;
3. 答選擇題必須用2B鉛筆把答題卡上對應題目的答案標號涂黑,如需改動,請用樣皮察干凈后,再選涂其他答案;答非選擇題必須用0. 5毫米黑色墨水簽字筆寫在答題卡指定的位置上,不在答題區錢內的答案一律無效,不得用其他筆答題;
4. 考生答題必須答在答題卡上,答在試卷和草稿紙上一律無效。
一、單項填空(共15小題;每小題1分,滿分15分)
從A、B、C、D四個選項中,選出可以填入空白處的最佳選項,并在答題卡上將讀項涂黑。
1.The driver wanted________his car near the roadside but was asked by the police not to.
A. park B. parked C. to park D. parking
2.—_____do you go to the sports club?
—At least once a week. 來源進步網www.tt7979.com
A. How long B. How often C. How much D. How far
3.If we sit by window of the train, we'll have better view.
A. / ; the B, / ; a C. the; a D. the; the
4.The bag was very good, and she 30 percent down for it.
A. paid B. cost C. bought D. spent
5.The castle stands in a quiet place the main road at the far end of the river.
A. to B. for C. off D. out
6.—I’ll do the washing-up. Jack, would you please do the floors?
—Why______? Susan is sitting there doing nothing.
A. her B. she C. I D. me
7. —Do you think grandpa and grandma_________late?
—No, the train is usually on time.
A. were B. will be C. was D. have been
8. —May I take this magazine out of the reading room?
—No, you_________. You read it in here.
A. mightn't B. won’t C. needn’t D. mustn't
9.Read this article, you will understand that not everything can be bought with
money.
A. or B. and C. but D. so
10.This work needs close teamwork.________will be achieved unless we work well together.
A. Nothing B. Anything C. Something D. Everything
11._______role she played in the movie! That’s why she has a lot of fans.
A. How interesting B. How an interesting
C. What interesting D. What an interesting
12.—The picture is, I have to say, not a bit beautiful. 來源進步網www.tt7979.com
—Why? It’s________than  the pictures I have ever seen.
A. far more beautiful B. much less beautiful
C. no more beautiful D. any less beautiful
13.The park is far away from here indeed it’s about_______walk
       A. Three hour     B. a three hour’s   C.a three-hours  D.a three-hour
14.—I don’t understand_________.
—I’m sorry. But I was doing my homework.
A.why you didn’t watch the football match
B.why didn’t you watch the football match
C.why you don’t watch the football match
D.why don't you watch the football match
15.—Shall we go fishing at six o'clock tomorrow morning?
—______.Will seven o’clock be OK?
A.Sure, it’s up to you                B. Sure, no problem
C.Sorry, I can’t make it D. Sorry, I’m not available
二、完形填空(共10小題;每小題1分,滿分10分)
先通讀下面的短文,掌握其大意,然后在每小題所給的A、B、C、D四個選項中,選出可
以填入空白處的最佳選項,并在答題卡上將該項徐黑。來源進步網www.tt7979.com
How would you use a radio or a telephone if you had no electricity or batteries? These  16 bothered(使煩惱) British inventor Trevor Baylis. So in 1996 he  17  a wind-up(裝有發條的)radio. It doesn't need electricity or batteries. You wind it up  18  hand. It plays for about an hour. Then, you wind it up  19 .Today it's made in South Africa.
Then in 1999, Baylis invented a mobile telephone that is powered by  20  The shoescontain (含有)a small battery that is powered when you  21  . This battery is connected to a mobile phone. These two simple inventions can bring modern  22  to all parts of the world.
Baylis doesn't have a university degree in engineering. In  23  ,he left  high  school before graduating(畢業).He just loves  24  things to help people. He never knows  25  ideas will come to him. The idea for the telephone came to him in a dream.
16.A. dreams            B. problems          C. winders          D.wishes
17. A.invented           B. improved          C. borrowed         D.copied
18. A.in                 B. at                C.on               D.by
19. A.then               B. slowly            C. again            D.finally
20. A. sun               B. shoes             C.caps              D.wind
21. A. sleep              B.walk              C. rest              D.chat
22. A. communications     B. exhibitions        C.suggestions         D.instructions
23.A.fact B. order C. need D. time
24.A.buying B. selling C. making D. collecting
25.A.while B. because C. unless D. when
三、閱讀理解(共15小題;每小題2分,滿分30分)
閱讀下列短文,從每題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項,并在答題卡上將該項涂黑。
A
Chris Rock was born in the state of South Carolina in the United States. When he was a child, his family moved, and he grew up in a poor area in Brooklyn, New York. 來源進步網www.tt7979.com
As a teenager, Rock left high school and started telling jokes in comedy clubs in New York City, Even at age 18, Chris Rock was very funny. He told jokes about his family (his parents were very strict) , and about growing up in Brooklyn in the 1980s. Many of his jokes were also about high school, which Rock says was terrible.
Famous comedians (喜劇演員)went to see Rock’s performances. One comedian (Eddie Murphy) helped him get work on television and in the movies. Chris Rock still acts in movies, but he does not want to be a serious actor. For him, comedy is more important. It makes people laugh, but it can also make people think.
Today,Chris Rock still does live comedy shows around the world. He also created a TV show called "Everybody Hates Chris. " It is about his teenage years growing up and going to school in Brooklyn. In 2006, it was considered as one of the best comedy shows on American television.
26.What is this passage mainly about?
A.How to tell a good joke,
B.Where the best comedy clubs are.
C.One comedian's life, 來源進步網www.tt7979.com
D.The funniest people in the United States,
27.Chris Rock tells a lot of jokes about_________.
A.South Carolina
B.Brooklyn
C.Los Angeles
D.Texas
28.Which sentence about Chris Rock is true?
A.As a teenager, he was not funny.
B.He started working in clubs after he graduated from college.
C.He loved going to high school.
D.A famous comedian helped him get work on TV and in the movies.
29.Today, what does Chris Rock say is the most important?
A.Being a serious actor.
B.Making people laugh.
C.Helping teenagers. 來源進步網www.tt7979.com
D.Having his own club.
B
The Chicago Fire of 1871 was the worst disaster of the 19th century.
The fire is said to have started one evening in Mrs. O'Leary's barn (牲口棚)on the West Side of Chicago. Several hours after she milked her cow, it kicked over an oil lamp,and the cow started the fire. We do not know if the story is true, but we do know that the fire began in a barn on the West Side.
The fire spread quickly because of the wooden buildings, a strong wind, and a dry season. The fire lasted 27 hours and spread to all parts of the city. Other cities sent 25 fire companies to help put out the fire. Federal troops (聯邦軍隊)were also used to help fight the fire and keep order, too. At last rain put out the fire.
There was a lot of damage. 90,000 people were left homeless, and 18,000 buildings were destroyed. Property damage (財產損失)was almost 200 million dollars. In addition, about 300 people died.
People from all over the world helped Chicago by sending food and clothing. Within a month 4,000 cottages (小屋)with two rooms had been built to house people. In a few years, Chicago was completely rebuilt.
30.The best title for this passage is_______.
A.Mrs. O’Leary's Cow
B.A Terrible Fire
C.An Oil Lamp來源進步網www.tt7979.com
D.The Year 1871
31.Which parts of the city were hurt by the fire?
A.The West Side.
B.The South Side and the East Side.
C.The North Side.
D.All sides.
32.People who stayed in Chicago after the fire showed .
A.courage         B.fear         C.weakness         D.laziness
33.What helped to spread and to end the fire?
A.A cow.         B.Firemen      C.The weather.      D.Carelessness,
C
People think of ice cream as an American food. Yet, ice cream really came from Asia. In the late 1200s Marco Polo, the great explorer, is said to have seen rich Asians eating dishes of ice. Camels had brought the ice from distant mountains. Before it was served, the ice had been flavored (調味)with fruits.
Marco Polo brought this new dish to Italy, In France cooks changed the ice recipe (配方)and made ice cream.
At first, cooks tried to keep the recipe a secret. They wanted it to be a special dish for rich people. By the late 1700s, though, ice cream was sold throughout Europe and America.
Some great Americans loved ice cream. George Washington was the first to buy a special machine for making it. When Thomas Jefferson returned from France, he brought an ice cream recipe home with him. Dolly Madison, wife of President James Madison, also liked ice cream, and she often served it at the White House. Actually, a famous brand (品牌)of ice cream was even named after her.
In the late 1800s, the ice cream industry began to grow. A way of keeping ice cream frozen had been found, so ice cream makers did not have to worry about ice cream melting(融化)anymore.
34.When did ice cream become well-known in many countries?
A.In the 1200s.
B.In the 1500s, 來源進步網www.tt7979.com
C.In the 1600s.
D.In the 1900s.
35.Who do you think was the most important person in the history of ice cream?
A.Marco Polo.
B.Dolly Madison,
C.Thomas Jefferson.
D.George Washington.
36.Why can ice cream be sold everywhere today?
A.Because people can afford to buy it.
B.Because there are many recipes for it,
C.Because it is easy to keep it frozen.
D.Because many people like ice cream.
D
What colour is your name? What colour is Wednesday? These questions might sound strange to most people, but some can answer right away. One person says her name is the colour red. For another person, Wednesday is blue. These people have a condition called synesthesia. This means they experience two senses at the same time. For these people, the senses of smell, sound, sight, touch, and taste are not separate (分開的).They might see and also hear colours, for example, or hear as well as feel sounds.
The most common form of synesthesia is to hear sounds as colours, A person with synesthesia might hear the number three as blue or the letter D as red. Someone might always see green upon hearing the word April. Another person might see different colours while listening to music. Some people also taste colours. To one person, beef might taste blue and to another, yellow. Some people experience feelings in colour. For example, one person with synesthesia reports feeling pain as the colour orange.
Another form of synesthesia is to experience sounds or tastes as shapes. Some people see music as squares and circles. Some people taste a sweet as a smooth ball. There are other forms of synesthesia, as well. For one man, different words have different tastes. Some words taste like pork;others taste like potatoes or eggs.
Synesthesia is not a common condition. Perhaps only one person in every 5,000 has it. For these people, the everyday world can be a colourful and interesting place.
37.What is this passage mainly about?
A.An unusual condition.
B.People who like colour.
C.The colour of pain. 來源進步網www.tt7979.com
D.Music and art.
38.How many people probably have synesthesia?
A.Only 5,000 in the world.
B.One out of every 500.
C.About 5 million.
D.One out of every 5,000.
39.Which is the most common form of synesthesia?
A.Experiencing tastes as shapes.
B.Experiencing sounds as colours,
C.Experiencing words as tastes.
D.Experiencing music as shapes,
40.Which of the following is NOT an example of synesthesia?
A.Feeling pain in red.
B.Tasting beef as green.
C.Feeling warm in April.
D.Seeing music as squares. 來源進步網www.tt7979.com

四、詞匯檢測(共10小題;每小題1分,滿分10分)
根據下列句子及所給漢語注釋或通過上下文,在答題卡上標有題號的橫線上,寫出空缺處各單詞的正確形式。每空只寫一詞。
41.I like the suit, but the jacket doesn’t   ▲    (合身)me.
42.It might be several months before she’s fully   ▲     (治愈).
43.I think it’s our    ▲     (輪次)to drive the kids to school this week.
44.I’m busy at the moment, but I’ll be    ▲    (空閑的)this afternoon.
45.Brenda spent all day    ▲    (準備)the meal,
46.She    ▲    (突然)found herself being talked about in all the newspapers.
47.Even if they are not very skilled, you really have to admire the   ▲    (護士)team spirit.
48.—Where will she sit?
—The seat next to Kenny is   ▲   
49. —I am a little   ▲    , Mom,
—There are some cakes on the plate. You can take one.
50.—Dad, must we wait until the light becomes green?
—Yes, I’m afraid we have to. That’s the    ▲     rule.
五、句子翻譯(共5小題;每小題3分,滿分15分)
將下列句子譯成英語,并將所譯句子寫在答題卡上標有題號的橫線上。
51.你應該和你的老師討論一下這個問題。

52.我認為你在家自己教孩子并不明智。

53.她的新眼鏡使她看起來不一樣。

54.他在等公共汽車時遭到了襲擊。

55.只剩下一本,我們得合看了。

六、書面表達(共1題;滿分20分)
假設你校為了配合創建"文化校園高效課堂"活動,最近以"學生做作業時是否應該在網上找答案?"為題做了一個調查。調查發現一些學生贊成,但許多學生反對這種做法。請你根據調查情況和下列表格中的要點提不,以“Think before you search online”
為題用英語寫一篇短文。

注意:
1.詞數90左右。短文的開頭已為你寫好,不計入總詞數;
2.短文須包括所有要點,不要遂詞翻譯,可適當發揮,使短文連貫、通順;
3.短文中不得出現真實的人名、校名等相關信息。
Think before you search online
Some students now have a new use for the Internet — helping them with their homework. But different people have different ideas about it.
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
參考答案
一、單項填空(共15小題;每小題1分,滿分15分)
1.C      2.B     3.C     4.A           5.C
6.D   7.B            8.D            9.B           10.A
11.D     12.A            13.D     14.A            15.C
二、完形填空(共10小題;每小題1分,滿分10分)
16.B 17.A           18.D         19.C           20.B
21.B 22.A          23.A           24.C           25.D來源進步網www.tt7979.com
三、閱讀理解(共15小題;每小題2分,滿分30分)
26.C 27. B 28. D 29. B 30. B
31. D 32. A 33. C 34. D 35. A
36. C 37. A 38. D 39. B 40. C
四、詞匯檢測(共10小題;每小題1分,滿分10分)
41. fit 42. cured 43.turn 44. free 45. preparing
46.suddenly 47. nurses' 48. hers 49. hungry      50. traffic
五、句子翻譯(共5小題;每小題3分,滿分15分)
51.You should discuss this problem with your teacher.
52.I don’t think it’s wise to teach your children at home.
53.Her new glasses make her look different.
54.He was attacked while he was waiting for a bus.
55.There’s only one copy left, so we'll have to share.
(第四、五大題可用不同方式表達)
六、書面表達(共1題;滿分20分)來源進步網www.tt7979.com
One possible version:
Think before you search online
Some students now have a new use for the Internet ~ helping them with their homework. But
different people have different ideas about it.
Some students agree with it. They sometimes don't know the answers to the problems, so they have to turn to the Internet, They think they can learn from other people. At the same time, it's easy and it saves time. 來源進步網www.tt7979.com
However, not all the students welcome this. Many students think simply copying the answers won’t improve their abilities and it may make students stop thinking.
I think students should first think over the problems by themselves. If we use the Internet properly, it could be a good way to study.

暑期家教

 


 

網絡違法犯罪舉報網站  中華人民共和國工業和信息化部網站備案中心備案網站  蘇州公安部備案網站  中國互聯網違法和不良信息舉報中心  綠色安全網站  中國文明網

 

 

蘇州進步網輔導中心保證家教教學質量,按提分收費!

家教熱線:18936084829(胡老師),0512—66790309。

观看视频6